Articole interesante:

Mituri despre alimentatia sanatoasa

Dupa cum poate stii, daca nu acorzi organismului nutrientii de care acesta are nevoie, atunci nu vei putea fi in stare sa faci toate activitatile zilnice de care ai nevoie. Chiar daca alimentatia sanatoasa este importanta, sunt unele mituri care iti pot da peste cap performantele daca le asculti.

Mai jos, vei gasi niste mituri distruse despre alimentatia sanatoasa.

1. Exercitiile fizice pe stomacul gol.

Daca stomacul tau scoate sunete, atunci cu siguranta incearca sa-ti spuna ceva. Fara a le asculta, iti fortezi organismul sa functioneze fara combustibil. Inainte de exercitii sau orice alta activitate fizica, mananca intotdeauna o gustare usoara, cum ar fi de exemplu un mar.

2. Bazatul pe bauturi si batoane energizante.

Desi sunt bune din cand in cand, nu iti furnizeaza antioxidantii de care ai nevoie pentru a preveni cancerul. Fructele si legumele sunt cele mai bune dintre cele mai bune, deoarece sunt incaracte de vitamine, minerale, lichide si fibre.

3. Saritul peste micul-dejun.

Sa sari peste micul-deun nu este niciodata o idee buna, deoarece micul-dejun incepe ziua. Organismul tau are nevoie de combustibil cat mai repede posibil, iar fara acesta, vei fi infometat in cursul zilei.

4. Dietele cu putini carbohidrati.

Organismul tau are nevoie de carbohidrati pentru masa musculara si pentru depozitarea energiei.

5. Sa mananci ce vrei.

Sa ai o alimentatie sanatoasa si sa faci exercitii nu iti ofera acces spre orice aliment doresti. Toti avem nevoie de aceasi nutrienti fie ca facem sau nu exercitii (de exemplu, cu totii avem nevoie de fructe si legume).

6. Insuficiente calorii.

Desi sa slabesti tine de calorii, sa le pierzi prea repede nu este niciodata in regula. Ceea ce ar trebui sa faci, este sa speri la o cantitate destul de mica pe saptamana. Intotdeauna asigura-te ca ai suficiente calorii pentru a putea lasa organismul sa functioneze adecvat. Daca incepi sa slabesti prea rapid, consuma putin mai multe alimente.

7. Renuntarea la bauturi carbogazoase si la alcool.

Apa, laptele si sucul sunt cele mai recomandate oamenilor activi. Ar trebui sa bei des, fara a te lua dupa cand ti-e sete. Cand vei fi insetat, organismul tau deja va functiona la o capacitate mai mica.

Concluzie:

Sa iti schimbi obiceriurile alimentare este intodeauna un pas mare spre o alimentatie sanatoasa si iti va influenta direct felul in care organismul tau functioneaza. Cu cat ai o alimentatie mai sanatoasa, cu atat te vei simti mai bine. Oricat de batran ai fi, alimentatia sanatoasa ar trebui sa fie un scop in viata. Odata ce i-ai oferit o sansa, vei observa imediat cum acesta iti va schimba viata – in mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.