Articole interesante:

Alegerea unei diete cu fibre – Premize

Daca o persoana se confrunta cu constipatie sau hemoroizi, sau daca are in istoria familiei cancer de colon, atunci este foarte probabil ca doctorul sa-i prescrie o dieta cu fibre care sa inlature aceste probleme si sa previna cancerul, mentinand colonul curat. Dietele cu fibre sunt o idee buna si pentru persoanele care au o alimentatie deficitara. Sunt foarte multe alimente cu un continut bogat de fibre, asa ca atunci cand cumperi un produs citeste continutul acestuia de pe ambalaj. Alimentele care contin mai mult de 5 grame de fibre sunt considerate bogate si sunt recomandate in dietele tuturor.
Ce poti consuma
Pentru a consuma suficiente fibre, acestea sunt recomandate in functie de sex si varsta. Dietele cu fibre cer sa fie consumat macar numarul limita minim de fibre. Pentru copiii sub 3 ani sunt recomandate in jur de 19 grame de fibre zilnic, in timp ce la copiii pana in 8 ani, aceasta cantitate creste pana la 25 de grame zilnic. Pentru femeile care alapteaza sau care sunt insarcinate sunt recomandate 26 grame (cu un gram in plus fata de cele care nu sunt insarcinate sau nu alapteaza). De la 18 ani in sus, unei femei i se recomandata 25 grame pana ajung la 50 de ani cand sunt recomandate 21 grame zilnic. La barbati necesarul zinic este mult mai mare ajungand la 38 grame intre 14 si 50 de ani. Dupa 50 de ani, au nevoie de 30 de grame zilnic.

Sunt foarte multe alimente cu un continut bogat in fibre, cum ar fi produsele din faina integrala (diferite tipuri de paine, baghete sau briose). Este recomandat sa verificati daca intr-adevar sunt facute din faina integrala nerafinata. Exista si multe tipuri de cereale neprocesate, cum ar fi fulgii de ovaz, o metoda excelenta de a preveni cancerul de colon. De asemenea, exista si foarte multe fructe si vegetale cu un continut bogat de fibre. Vegetalele de culoarea verde vor avea intotdeauna un continut ridicat (cum ar fi spanacul sau brocolli). In domeniul fructelor, portocalele, merele si perele (cu tot cu coaja), capsunile si avocado sunt surse excelente de fibre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *