Meniul pt pagini

Scris in Sanatate | 1 Parere

Leonard Coldwell doctorul care a vindecat cancerul – sau poate nu

Dar este oare adevarat? Mi-au atras atentia diverse amanunte despre acest doctor, informatii care au capatat aploare din ce in ce mai mult pe internet. Unii oamenii raspandesc, prin multe mijloace de media (facebook, email, material tiparit), “faima” si pretinderile doctorului Leonard Coldwell, sperand ca au gasit leacul minune pentru aceasta boala grea, cancerul. Cine este acest domn doctor, Leonard Coldwell Phd? Numele sau german era Bernd Klein, dar, odata cu mutarea sa din Germania in SUA, si-a schimbat numele in Leonard Coldwell. Se presupune ca acest barbat ambitios ar fi ajutat mii de oameni, in domeniul sanatatii. In anul 1999, o persoana care studiaza practicile cultelor religioase, Karin Pätow-Froese, a avertizat ca Bernd Klein folosea metode de cult similare cu scientologia, ca avea adepti dependenti de el, si ca folosea metode de spalare a creierului. Prin urmare, Coldwell a trimis-o in judecata, pe motiv de defaimare si prejudiciu adus afacerii sale. (sursa si transcriptul procesului: http://www.agpf.de/Coldwell.htm ← in limba germana) Coldwell se plange de faptul ca dna Pätow-Froese...

Citeste articolul

Scris in Nutritie | 1 Parere

7 motive sa consumi polen de albine

Polenul este principala sursa de hrana a albinelor, si ele lucreaza intens pentru a o strange si a o depozita. Bogatia si beneficiile polenului si mierii de albine a fost recunoscuta inca din vechime, iar primele semne de apicultura dateaza de pe timpul vechilor faraoni egipteni, acum peste 4 milenii. Inca din secolul al XVIII-lea, studiile de apicultura au aprofundat complexitatea biologica a albinelor si, pana in prezent, au reusit sa evalueze existenta a peste 20000 de specii de albine (salbatice si domesticite). In Europa exista 2048 de specii de albine (Apoidea Anthophila), iar pe teritoriile Romaniei peste 700 de specii. Importanta polenizarii Te-ai gandit ca peste 40% din alimentele pe care le consumi au primit “ajutorul” esential al polenizarii? Daca te gandesti la legume, la fructe, carne, branza, lapte, etc, trebuie sa te gandesti, indirect, la albine. Chiar si hainele de bumbac cu care te imbraci au legatura cu albinele. Prin procesul de polenizare, albinele (in cea mai mare masura) transfera polenul, ajutand la fertilizarea plantei si producerea...

Citeste articolul

Scris in Plante | 1 Parere

Busuiocul, “regele” regatului verde

Busuiocul este considerat “regele tuturor ierburilor” (basilikon, cuvantul grecesc, este tradus “regal”), datorita provenientei si cultivarii inca din timpuri stravechi. Multe popoare stravechi au asociat acestei plante diverse atributii pozitive si negative. Probabil, acum peste 5000 de ani, busuiocul a inceput sa fie cultivat in India, si a capatat importanta si simbolistica in special in cultul hinduist, fiind considerat ca imbold al iubirii si afrodisiac. Ulterior, busuiocul a fost probabil introdus de catre imparatul Alexandru cel Mare in Grecia. Busuiocul a fost mentionat de multi istorici si ganditori greci, printre care stoicul Crisipus (206 i.C), botanistul si farmacistul Dioscoride (40-90 d.C). Busuiocul a fost mentionat nu numai ca planta medicinala benefica, dar a “acaparat” totodata literatura si artele medievale, fiind un simbol al vietii, al renasterii, a intineririi, dar si al saraciei si mortii iminente. Cultivarea busuiocului a fost raspandita prin comert in toata Europa, ajungand din Marea Britanie a secolului al XVI-lea, in asezarile colonistilor din America. Tipuri de busuioc Exista diversi hibrizi de busuioc (peste 60), atat...

Citeste articolul

Scris in Plante | 0 Pareri

Rubarba (Reventul)

Rubarba este o planta leguminoasa dulce, a carei cultivare are origini antice, de pe vremea vechilor chinezi. In urma cu cca. 2700 ani, “ershiwu shi” (analele istorice oficiale ale dinastiilor imperiale chinezesti) mentionau faptul ca rubarba era folosita ca tratament impotriva febrei, era si plata tributului anual catre imparati, etc. In aceeasi masura, colectiile istorice avertizau ca, desi rubarba are proprietati curative, consumata exagerat, devenea un potential drog si chiar unealta mortala (sinucidere provocata sau omor). Botanistul grec Dioscoride (40-90 d.C) a facut referiri la aceasta planta in enciclopedia sa medicala “De Materia Medica”, mentionand ca rubarba a fost importata in Grecia prin comert, de pe taramurile Bosforului. Din Asia, prin comert, rubarba a fost introdusa si in Europa secolului al XIV-lea. Datorita influentelor arabice, rubarba provenita din China era deja folosita in farmaciile europene, iar din 1608 avem primele mentiuni despre plantatii de rubarba, in Italia. Din 1788, rubarba a devenit o planta-aliment, consumata de populatia Europei, si raspandita dincolo de ocea, dupa anul 1820, in regiunile Statelor...

Citeste articolul

Scris in Legume-Fructe | 0 Pareri

Rodiile (punica granatum)

Aceste fructe exotice cu puternice proprietati curative au fost obiectul multor studii stiintifice, fiind apreciate si recomandate de nutritionisti. Istoricul rodiilor Textele sanscrite vechi mentioneaza de cultivarea si consumul acestor fructe in zonele vechii Indii (Himalaia), cu o probabila origine in Iran, raspandindu-se in regiunile marii mediteraneene, Europa si Africa. Alte texte antice (cartea Exodului din Vechiul Testament, Talmud, textele homerice, Coran) mentionau rodiile ca element decorativ, aliment consumat, fruct simbolic cu multiple semnificatii cultice si religioase. Rodiile erau folosite si pentru a stavili setea caravanelor care strabateau deserturile aride. Mult mai tarziu, in 1769, cultivarea rodiilor a fost raspandita in teritoriile cucerite de conchistadorii spanioli, in America latina si tinuturile Californiei. In zilele noastre, rodiile sunt cultivate in centrul si sudul Asiei, in tarile mediteraneene si europene, in nordul Africii, in America de Nord si Sud. Pregatire si preparare Din intreg fructul rodie, doar sucul si semintele sunt comestibile. Dupa spalare, taie capacul fructului, avand grija sa nu strapungi semintele din interior. Tot cu grija, imparte rodia in...

Citeste articolul

Scris in Alimentatie | 0 Pareri

Melasa

Intr-o societate in care dictonul “Evita excesul de sare, zahar si grasimi!” este folosit cu orice ocazie, foarte multi romani cauta un inlocuitor natural pentru zaharul cristalizat produs de industrie. Diversii “substituenti” ai zaharului (indulcitori sintetici, etc) sunt “recomandati” de obicei pentru faptul ca nu contin calorii, deci ajuta la slabit. Sau ca taie pofta de mancare, influentand senzatia de satietate. In realitate insa, indulcitorii sintetici sunt responsabili pentru o serie de probleme de sanatate, cauzate de faptul ca ei inseala organismul (atat din punct de vedere al gustului, cat si la nivel hormonal) sa consume alimente din ce in ce mai dulci. La nivel hormonal, lipsa de zahar si nivelul mic de calorii din indulcitori inseala organismul, “indemnandu-l” sa secrete insulina, ca si cum ar fi consumat alimente dulci-calorice. Excesul de insulina “provocat” duce la un nivel “artificial” de zahar in organism, lucru care duce la o pofta mare de a consuma alimente dulci. Studiul realizat de dr. Susan Swithers¹ arata ca indulcitorii artificiali au o influenta negativa...

Citeste articolul