Articole interesante:

Ceaiul de tei – Efecte benefice

Deseori, ceaiul de tei este considerat ca fiind banal, datorita raspandirii consumului sau. Totusi, se uita de unde provine acest consum masiv: efectele sale sunt binefacatoare pentru un organism care a depus o munca fizica sau intelectuala grea, ori indelungata.

Pentru a obtine un maximum al efectului, florile de tei trebuiesc culese imediat dupa ce au inflorit, in vreme insorita, si uscate la umbra.

Infuzia de ceai de tei diminueaza tensiunea nervoasa, anxietatea, si ajuta la dormit. Este recomandata chiar si pentru copiii foarte activi.

Ceaiul de tei poate fi consumat daca exista simptome asociate cu: tensiunea, durerile de cap, dureri menstruale, colici, crampe.

Datorita efectelor relaxante, in combinatie cu bioflavonoidele, ceaiul sau infuzia de tei este un bun remediu pentru hipertensiune arteriala, arterioscleroza.

Una dintre cele mai importante calitati este tratarea afectiunilor respiratorii si a celor digestive, fie si acestea de scurta durata.

Ajuta in dureri usoare ale vezicii biliare, deranjari la stomac, indigestii si in cazul in care excesul de gaze face ca stomacul sa preseze asupra inimii (cunoscut, de asemenea, sub denumirea de sindromul gastrocardiac).

Ceaiul de tei actioneaza ca un sudorific, daca este baut fierbinte. Sudorificele induc o febra usoara, de aceea, facand posibila intarirea sistemului imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor. Aceasta febra nu creste foarte mult deoarece asudand temperatura corpului se raceste.

in cateva tari europene, teiul a primit aprobarea medicala pentru folosirea in cazul tratamentului racelii si a tusei asociate acesteia.

Daca este sa luam in functie de ce parti ale teiului sunt folosite pentru ceai:

Florile de tei ajuta la: raceli, tuse, bronsite, boli infectioase, dureri de cap (in special migrene), diuretic (mareste producerea de urina si ajuta la eliminarea toxinelor), antispasmodic (reduce spasmele), sedativ.

Frunzele de tei ajuta la tratament intern (pentru deranjamente intestinale), tratament extern (pentru ulcer la picioare).

Lemnul ajuta la tratament al tulburarilor de ficat si ale vezicii biliare, celulite (inflamari ale tesutului conjunctiv).

Dozaj si administrare

Infuzia de ceai de tei se face tinand acoperit vasul timp de 20 de minute. Ceaiul se va consuma de 3 ori pe zi. Daca se consuma sub forma de tinctura, aceasta se ia de 3 ori pe zi, in doze de 4 pana la 10 ml.

Administrarea se face in functie de masa corporala a persoanei. Majoritatea dozelor sunt in general calculate dupa masa standard de 70 kilograme a persoanei. Daca, de exemplu, un copil cantareste 20-30 de kilograme, acestuia i se va administra 1/3 din doza.

Daca ti se ofera o ceasca de ceai de tei, ai norocul sa bei un minunat ceai.

19 pareri

  1. articolul este documentat.sunt o bautoare de ceai de tei[o cana ]pe zi.este f.bun calmant pe langa aroma placuta pe care o are.
    pusa o lingurita de miere si o bucatica de ghimbir….sporeste savoarea.

  2. multumim de informare. eu il folosesc pt copil in gripa.

  3. multumim de sfat dar sotului nu-i dau pentru ca am auzit ca la barbati nu este bun? asa-i?ok!mersi!

  4. Ceaiul de tei are efecte miraculoase.

  5. Ceaiul de tei este prietenul cel mai fidel care te poate linisti cand esti agitat….

  6. Nadelda Lujanschi

    multumesc de informatie deplina

  7. Intr-adevar ceaiul de flori de tei este foarte bun in tratarea multor afectiuni.Dar…este un dar si anume care tei ? Asta pentruca nu orice tei ,,este bun de leac,,.Ati auzit de ,,teiul porcesc,, ? Acesta nu este bun pentru ,,folosul de leac,, .In rest cel interesat trebuie sa se documenteze,sa cunoasca planta,sa cunoasca timpul de culegere a florilor,modul de uscare si de pastrare a lor si cantitatea de folosit.Pe net se gasesc foarte multe informatii,Trebuie sa stii sa le cauti si sa le pui in valoare. SUUUUCCCESURI!!!

  8. este excelent ceaiul de tei consum frecvent

  9. Multumesc frumos de informare.

  10. Pe mn ceaiul de tei ma adoarme imediat.

  11. cica e bun daca ai cosmaruri

  12. este foarte bun an raceala gripa, e si un bun antiinfectios si antiinflamator, si eu folosesc cand sant racit mai are si alte efecte e un bun calmant poti dormii linistit

  13. Trebuie sa multumim divinitati,pentru ca avem acest arbore,este cu adevarat un miracol pe care din pacate am cam uitat sa-l folosim.Personal il consum de cand eram copil si eu la randul meu il recomand si il vad ca pe un adevarat miracol,dar datorita poluari masive am inteles ca si batranul nostru tei are de suferit si din aceasta cauza evit sa-l dau copiilor.

  14. n-am mai baut de mult ceai de tei insa mi-am amintit ca in copilarie imi placea foarte si cred ca o sa incep sa-l consum din nou.

  15. intr adevar ceaiul de tei este foarte bun mai ales pentru relaxare si somn bun!!

  16. Interesant.Ma voi tine informata cu noutatile si beneficiile plantelor expuse de acest site si apoi revin cu comentarii.

  17. Ceaiul de tei nu afecteaza potenta barbatilor ba cred ca din contra ,din moment ce un var primar al meu a baut in toata copilaria iar acum este tata a 4 baieti de toata frumusetea…

  18. Contraindicațiile de ce nu apar? Eu știam că e contraindicat în sarcină și la bărbați pt că poate cauza impotență. Un articol bun trebuie să cuprindă și contraindicații, și teiul ca orice plantă medicinală poate avea și efect negative.

  19. Am citit pe un site ca ceaiul de tei nu este recomandat soferilor sau inainte de a conduce din cauza efectului sau calmant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.